Profil og referencer

Naturvejleder og foredragsholder

Holder ca. 60 foredrag om året i hele landet

Laver afstressnings kurser i naturen 

Jeg har firmaet vinatur.dk sammen med Sigurd Hartvig

Skriver en ph.d. på institut for psykologi på Syddansk universitet. Har en kontrakt med Naturama hvor jeg laver videnskabsteater, holde foredrag og shows under ph.d. studiet.

Har udviklet og forsker i Vildmands kurset i Svendborg kommune . Et 10 ugers kursusforløb for mænd og nu også kvinder med kronisk sygdom, stress angst eller depression. Hvor metoden og konceptet bygger på naturvejledning, evolutionspsykologi, fænomenologi, opmærksomhedstræning, fælleskab, bålterapi og fortællingen.  Kurserne har påvist at det kan hjælpe deltagerne til et bedre hverdagsliv, støre livskvalitet og robusthed og i komme tilbage på arbejdsmarked.

Det handler om livskvalitet og det gode liv, ved at finde tilbage til naturen- Jægersamlerkulturen.

CV. kan læses nederst på siden.

Referencer

Kære Simon
Forord af Rane Willerslv
Bogen: Helbredelse i naturen- Når naturen gør underværker
At leve som jæger – ikke bare overleve
Man kan dårligt beskrive med ord, hvilken sindstilstand man opnår dybt inde i den sibiriske tajga, når man efter flere dage uden mad og med ekstrem frost i luften finder sporet af et bytte sammen med sin jagtfælle. Naturen flyder bogstaveligt talt gennem ens krop, og man opnår et metafysisk bånd til byttet og til de generationer af jægere og byttedyr, der har betrådt den samme kolde jord.
Hjemme bag skrivebordet, med stimulanser som kaffe og chokolade inden for rækkevidde, og med kalenderen fyldt til bristepunktet med hasteopgaver, synes den menneskelige eksistens at være nærmest løsrevet fra det biologiske udgangspunkt. Det moderne menneske har nemlig en slem evne til ikke bare at bruge maskiner, men gøre sig selv til maskine, som forbrænder kulhydrat og behandler information.
Men vi er i live. Heldigvis. Og når menneske-maskinerne sander til i informations-overflod og fastfood, har vi brug for at vende tilbage til vores udgangspunkt. I naturen, i stilheden, med al tid i verden. Hvor et bask fra vingerne i trætoppene bliver timens højdepunkt. Jeg kunne ikke leve uden mulighederne for afkobling og genopladning i naturen. Alene eller sammen med jagtkammerater eller mine børn. Af med skjorten og på med vildmarkstøjet.
Det er bare én af de ting, fremtiden kan lære af fortiden: Naturen helbreder. Og mens vi på Nationalmuseet forsker og formidler kulturhistorien ud fra en overbevisning om at 'Historien vil os noget', har Simon Høegmark skrevet denne bog, som passende kan få overskriften 'Naturen vil os noget'. Jeg ved, at han har ret. Vi kan lære meget af jæger-samlerne. Vi ses derude, god fornøjelse!
Rane Willerslev. Direktør, Nationalmuseet.

Foredrag hos CC. Jensen om bæredygtighed, det mentale samspil og genforeningen med naturen for at komme tættere på det gode liv.

Vi afholdt to møder for C.C. JENSEN A/S’ medarbejdere med det formål at motivere medarbejderne til, dels at tage imod et arbejdsgiverbetalt energitjek af privatboligen, dels at kaste sig ud i energirenovering og gøre sig erfaringer derhjemme, som ville kunne fremme en CO2-besparende adfærd i virksomheden.

På møderne medvirkede en energivejleder samt en projektleder for en sammenslutning af grønne håndværkere og leverandører, så der var styr på den lavpraktiske side af sagen. Vi involverede Simon med en forventning om, at han på en underholdende facon kunne gøre forsamlingerne klogere på klimaudfordringer og behovet for, at alle gør noget.

Simon sprængte rammerne for, hvad man normalt ville forvente af et sådant foredrag. Han indledte med at melde klart ud, at han ikke som tidligere ville male dommedagsscenarier, og kastede sig med smittende begejstring ud i en lystfyldt fortælling om det livsnødvendige samspil mellem natur, krop og psyke, som gjorde stort indtryk på forsamlingerne. I stedet for at give formaninger, talte Simon til vores iboende, hengemte længsel efter at blive (gen-)forenet med naturen. Det var ret genialt, meget gribende og i sandhed motiverende for at tænke og leve mere bæredygtigt.

Carl Aage Jensen
Bestyrelsesformand i C.C. JENSEN A/S

Foredrag på HK Chefkonference

På vores chefkonference på hotel Christiansminde den 10. og 11. marts 2016, havde I hjulpet os med at finde en naturvejleder, der gik en tur med nogle af deltagerne den 11. om morgenen.

Der var stor begejstring for Simon Høegmark, og det var blandt andet fordi han gik meget op i naturens sammenhæg med / indflydelse på vores psyke.

Mette Langenge

Chefkonsulent HK Kommunal

Foredrag om Evolutionspsykologi 

Foredrag af Simon Høegmark fortalt med passion og humor.

Hvorfor er vi, som vi er og gør, som vi gør? Forklaret ud fra evolutionspsykologien. Vi er natur, vi er et dyr. Vi er det dygtigste rovdyr, der har levet på den blå planet, og vi er simpelthen bare en abe. Derfor kan vi bruge evolutionen til at forklare vores psyke, eksistens, bevidsthed og hvad meningen er med livet. Altså ”det gode liv”. Det man kalder evolution 2,0. Vi kommer ikke uden om psykologien, når grænselandet mellem naturvidenskab og humanisme bliver udforsket. Hvorfor bliver vi direktør, sekretær, håndværker eller kok? Hvorfor vælger vi den partner, som vi gør? Vi skal stadig have de samme kompetencer i dag, som vi skulle dengang, vi var jægere og samlere. Hør hvilke og bliv klogere på dig selv og livet i samspil med andre mennesker. Hvor ender det henne? Fra evolution til supermennesker og nu Mindfulness.

Hvad kan vi ikke, hvis vi lærer at styre vores hjerner. Fremtiden ser meget, meget spændende ud.

 Super foredrag til gå hjem møde, strategimøde, oplæg til personlig udviklingsdage m.m.

Holger Brodersen 

Direktør Hotel Christiansminde

Kombinationen mellem at få at få masse viden om naturen, hvad man kan spise osv. Og det med at meditere er en helt ny verden for mig. Simon er rigtig god til at gøre det let at komme i gang. Og det han forklarede os med hvad  der sket i hjernen og kroppen var spændene.

Stressramte mænd hold 2

Metoderne til at skærpe opmærksomheden på detaljen og det smukke i naturen, har været en virkeligt været godt for mig og jeg kan bruge det når jeg er mig selv og når angsten komme.

Stressramte mænd hold 1

Simon Høegmark kender de fascinerende dramaer, der ligger bag dyrenes udbredelse og kan fortælle, så du glemmer tid og sted. Simon tryllebinder dig hver uge med et nyt pattedyr eller en fugl. 

Pernille Kjær Nielsen TV2

Anbefaling:

Som en af dem, der har fået lov til at opleve dig live, kan jeg jo også kun sende de varmeste anbefalinger og jeg vil klart huske at omtale dig, hvis jeg skulle komme forbi nogen som mangler et humoristisk, fagligt oplæg :-)

Katrine Bergkvist Hansen: Konsulent i naturvidenskabelig forskningsformidling forskerparken SDU: 2014

Kursus for stressramte mænd i Svendborg

Simon Høegmark: kanon gut. Han ved hvad han snakker om. Simon har været tovholder og centrum i det, uden ham havde de været lidt på den. Rigtig god.

Simon har klaret det rigtig godt på hans måde. Meget spændende mand.

En masse viden. Naturvejledning. Overraskelsesmomentet i hvad man skal fra gang til gang. Egebjerg mølle en fantastisk tur. Spændende med gule myre.

Referat af Fokusgruppeinterview Vildmænd onsdag d. 11/02 – 2015 i lokale 130. Evaluator og referent: Sara Paaske

Hotel Christiansminde

 

Nordfyns gymnasium: Vi har i dag haft et oplæg fra Simon Høegmark

Det blev til et oplæg på 40 minutter i vores kantine med hele 1.g årgangen, ca 190 elever. Det blev et fantastisk arrangement med en veloplagt og humoristisk Simon Høegmark. Han var virkelig i stand til at motivere og ”fange” elevernes interesse. Eleverne fik i tilgift et rigtig godt overbliv over energikredsløbet.

Mogens Pold 
Rektor Nordfynsgymnasium 

Evalueringen af kandidat kursus Syddansk universitet

  • "Simon har været en fantastisk underviser, med utroligt højt engagement. Man kunne altid spørge hvis der var noget. Med hans kompetencer for at undervise dette fag, tror jeg næppe i kan finde en bedre underviser. Han er en meget sympatisk og dragende underviser.

Citat: Evalueringen af kandidat kursus omhandlende psykologi, pædagogik og formidling. Syddansk universitet 2014

  • Simon er en meget kompetent og inspirerende underviser, der brænder for sit fag. Det var et SUPER kursus, det bedste jeg har haft på kandidaten indtil videre. Vil bestemt anbefale det til andre!"

C.C. Jensen

Vi har haft fornøjelsen at have en foredragsrække med Simon Høegmark omhandlende klimaforandringer. Til inspiration til at organisationen skal udvikle en grøn virksomhedsplan. Han formåede at gøre det tunge stof spændene, på en passioneret og humoristisk facon. Meget inspirerende.  

Carl Aage Jensen 2010: Direktør

 

Angående: Simon Høegmark.

 

Da vi et par gange før har nydt godt af Simons sprudlende foredrag, så var forventningerne høje.

Denne gang var det foredraget "Energi til livet" vi havde bestilt, og forventningerne blev i høj grad indfriet. I et hæsblæsende tempo blev eleverne ført igennem så svære emner, som "livets opståen", "fotosyntese" og "den globale opvarmning". Simon formidler stoffet med gode eksempler, sjovt kropssprog, instruktive fagter

Lillebæltskolen i Middelfart

Angående Simon Høegmark

Egentlig er jeg ikke for meget for at anbefale Simon som foredragsholder. For det kunne meget nemt ende med, at han blev umulig at booke. Manden er jo fuldstændig fantastisk. Simon holdt i Naturvidenskabsfestivalen oplæg for os på Lillebæltskolen. To foredrag for ca. 300 elever af gangen - fra 0.- til 9. klasse. 
Simon er sprængfyldt med energi, entusiasme, humor, fortælleglæde, viden, formidlingsevne samt pædagogisk indblik. Han fornemmer, hvornår den lille elev i 0. klasse ikke kan sidde stille ret meget længere, ligesom han fornemmer, at han godt kan gå lidt mere i dybden i forhold til 9. klasses eleven.
Jeg spurgte efterfølgende eleverne i min 1. klasse, hvad de mente om foredraget, og William opsummerede:" Det var meget, meget, meget, meget godt". - Jeg er fuldstændig enig med William.

Vestermarkskolen den 25. september 2013-09-27:

Angående: Simon Høegmark

I dag havde vi besøg af Simon Høegmark fra Naturama i forbindelse med Naturvidensskabsfestival ugen.
Det blev til et fantastisk og meget lærerigt ”show” for både børn og voksne. Imponerende hvordan han med høj faglighed og sjov formidlede energiens vej fra solen til den rammer jorden og dens videre vej rundt i forskellige økosystemer. Noget som vi undervisere kan bruge fremadrettet i vores undervisning (om f.eks. fotosyntesen, økosystemer). Her vil eleverne helt sikkert kunne huske noget fra foredraget, som man vil kunne bygge videre på. Skøn oplevelse.

Finn Lauridsen Vestermarkskolen, Odder

 

Anbefaling: Løgstør Skole d. 19-09-2013 i Løgstør

 

Det er lykkedes Simon Høegmark at fastholde og inspirere 110 elever fra 8. og 9. årgang med et fantastisk godt foredrag og show.

venlig hilsen
Susanne Imer

 

Erhvervserfaring

Kort

2015 - nu

Kursesleder i naturen for stressramtemænd. 8 ugers kursus for Svenborg kommune.

2014 - nu

Pædagogisk og didaktisk leder af Naturama and Fjord&bælt
Naturama og Fjord&bælt
November 2012 – nu

Fjer og knogler på TV2 Fyn
TV2Fyn
November 2012 – 2014

Ansvarlig underviser på kandidat kurset udstilling og formidlingteknikker ved naturvidenskabeligfalkutet
University of Southern Denmark
Januar 2012 – 2016

Foredragsholder
Simon Høegmark
2006 – Nu

Formidlingschef
Naturama
Januar 2009 – December 2012

Projektleder
Naturama
Januar 2007 – December 2009

Lærer
Øster skole i Svendborg
August 2002 – Januar 2007

Naturvejleder
Svendborg Naturskole
Januar 1998 – August 2002

 

Udannelse

2016

2016 på begynde jeg et pilotprojekt til Ph.D studie ved psykologisk institut Syddansk universitet: Natur, krop og psyke

2016

Kandidat ved instituttet for idræt og sundhed: Syddansk universitet (opkvalifisering)

2014

Mindfulness kursus: Ved vækstceteret 

2014

Syddansk Universitet / University of Southern DenmarkMaster's degree, professional masters in science education, Master

2010 – 2012

Skov & Landskab og Friluftsrådet
Naturvejlederuddannelsen hold 21, Naturvejledning, Ranger
2008 – 2010
Naturranger

Svendborg kommune
Projektlederuddannelsen, Projektleder
2008 – 2009
Projektledelse

University College Lillebælt
Læreruddannelsen, Læreruddannelsen, Professions bachelor i biologi
1998 – 2002
Bachelor i Æstetisk biologi