Profil og referencer

Naturvejleder og foredragsholder

Holder ca. 60 foredrag om året i hele landet

Laver afstressnings kurser i naturen 

Jeg har firmaet vinatur.dk sammen med Sigurd Hartvig

Skriver en ph.d. på institut for psykologi på Syddansk universitet. Har en kontrakt med Naturama hvor jeg laver videnskabsteater, holde foredrag og shows under ph.d. studiet.

Har udviklet og forsker i Vildmands kurset i Svendborg kommune . Et 10 ugers kursusforløb for mænd og nu også kvinder med kronisk sygdom, stress angst eller depression. Hvor metoden og konceptet bygger på naturvejledning, evolutionspsykologi, fænomenologi, opmærksomhedstræning, fælleskab, bålterapi og fortællingen.  Kurserne har påvist at det kan hjælpe deltagerne til et bedre hverdagsliv, støre livskvalitet og robusthed og i komme tilbage på arbejdsmarked.

Det handler om livskvalitet og det gode liv, ved at finde tilbage til naturen- Jægersamlerkulturen.

CV. kan læses nederst på siden.

Referencer

Forord af Rane Willerslv
Bogen: Helbredelse i naturen- Når naturen gør underværker
At leve som jæger – ikke bare overleve
Man kan dårligt beskrive med ord, hvilken sindstilstand man opnår dybt inde i den sibiriske tajga, når man efter flere dage uden mad og med ekstrem frost i luften finder sporet af et bytte sammen med sin jagtfælle. Naturen flyder bogstaveligt talt gennem ens krop, og man opnår et metafysisk bånd til byttet og til de generationer af jægere og byttedyr, der har betrådt den samme kolde jord.
Hjemme bag skrivebordet, med stimulanser som kaffe og chokolade inden for rækkevidde, og med kalenderen fyldt til bristepunktet med hasteopgaver, synes den menneskelige eksistens at være nærmest løsrevet fra det biologiske udgangspunkt. Det moderne menneske har nemlig en slem evne til ikke bare at bruge maskiner, men gøre sig selv til maskine, som forbrænder kulhydrat og behandler information.
Men vi er i live. Heldigvis. Og når menneske-maskinerne sander til i informations-overflod og fastfood, har vi brug for at vende tilbage til vores udgangspunkt. I naturen, i stilheden, med al tid i verden. Hvor et bask fra vingerne i trætoppene bliver timens højdepunkt. Jeg kunne ikke leve uden mulighederne for afkobling og genopladning i naturen. Alene eller sammen med jagtkammerater eller mine børn. Af med skjorten og på med vildmarkstøjet.
Det er bare én af de ting, fremtiden kan lære af fortiden: Naturen helbreder. Og mens vi på Nationalmuseet forsker og formidler kulturhistorien ud fra en overbevisning om at 'Historien vil os noget', har Simon Høegmark skrevet denne bog, som passende kan få overskriften 'Naturen vil os noget'. Jeg ved, at Simon Høegemark har ret. Vi kan lære meget af jæger-samlerne. Vi ses derude, god fornøjelse!
Rane Willerslev. Direktør, Nationalmuseet.

Randers Kommune

En skøn blanding af stor faglig viden, humor, fængende formidlingsevne, og tydelig omsætning af teori til praktiske øvelser gør Simon til en fantastisk læremester i, hvordan naturen som redskab kan bidrage til menneskelig trivsel og udvikling. Føruddannelsen Parat til Uddannelse i Randers var i særdeles kompetent selskab, da Simon kom forbi. Vi sugede til os i ambitionen om at blive endnu bedre til hjælpe udsatte unge i retning mod uddannelse og job.

Med venlig hilsen

 

Charlotte Aakmann Have

Uddannelsesleder

 

Deloitte

Simon Høegmark leverede en fantastisk foredrag i Deloitte. Simon er en levende fortæller med god brug af sit kropssprog, humor og viden som inspirer os i dellotte til at tænke i nye baner og se verden og mulighederne på en ny måde.   

Når Simon holder oplæg føler man sig tryg og draget til Simons fortælling om det omhandler naturen, amygdala, hippocampus eller blot en ’bål-historie’ så er fokus fastholdt og væren.

Deloitte Nordic Champions of Disruption har brugt Simon Høegmark som inspiratorer til en sammensætning af et nyt team med ledende medarbejder fra Norge, Sverige, Findland, Holland og Danmark. Simon Høegmark tog os med ud i naturen, hvor vi skulle arbejde med den spontane opmærksomhed, med formålet at kunne tænke mere innovativt og kreativt.

Den 3 timer lange seance indebar også en gåtur på rad og række i fuldkommen tavshed, en fortælling om hvordan træerne kan tale til hinanden, og at de skulle guide hinanden med bind for øjnene hen til et træ, som efterfølgende skulle kunne genkendes ved brug af ens sanser. Alt sammen langt fra den virkelighed, som de ansatte i Deloitte normalt befinder sig i. Men om aftenen, da kollegerne mødtes til spisning, var al skepsis lagt i graven og afløst af en nærmest euforisk følelse.

Efterfølgende spurgte vi deltagerne i de to teammøder i naturen om, hvad der var bedst ved mødeformen. Mange har fremhævet: ”Vi har gået i skoven, lavet åndedrætsøvelser ”. Også især stilheden -  det at være stille sammen - gjorde et stort indtryk på deltagerne.

Han gjorde det fantastisk og det var meget lærerigt. Det er bestemt ikke sidste gang Simon laver dette med os!

Jonas Reinholdt Albjerg
Senior Manager, National Head of Tax Management Consulting
Deloitte

 

 

 

Foredrag på Oure højskolerne

 

Simon Høegmark er en fremragende og energisk formidler, ikke mindst fordi hans stærke faglighed i den grad skinner igennem han fortællinger, men også fordi hans nærvær rækker helt ned på de bagerste rækker. Når Simon fortæller er alle med på en rejse og alle har en holdning til de ting han trækker frem og sætter under luppen. Foredraget leveres med en god portion humor og en bundsolid videnskabelig viden, man kun får gennem mange års både praktisk og teoretisk erfaring. Simon formår at fange og binde publikum, hvilket bla. kommer til udtryk når deltagerne efter foredraget står i op til en time, for at tale med Simon. 
Simon får mine varmeste anbefalinger.

 

Anders Dahlin Koefoed

Kortkursusleder og instruktøransvarlig (sommer/højskole)

TV- serien fjer og knogler

Simon Høegmark kender de fascinerende dramaer, der ligger bag dyrenes udbredelse og kan fortælle, så du glemmer tid og sted. Simon tryllebinder dig med sine fortællinger om hvordan man finder den indre ro i naturen.

Pernille Kjær Nielsen TV2 Fyn

Foredrag hos CC. Jensen om bæredygtighed, det mentale samspil og genforeningen med naturen for at komme tættere på det gode liv.

Vi involverede Simon med en forventning om, at han på en underholdende facon kunne gøre forsamlingerne klogere på mental sundhed, klimaudfordringer og behovet for, at alle gør noget.

Simon sprængte rammerne for, hvad man normalt ville forvente af et sådant foredrag. Han indledte med at melde klart ud, at han ikke som tidligere ville male dommedagsscenarier, og kastede sig med smittende begejstring ud i en lystfyldt fortælling om det livsnødvendige samspil mellem natur, krop og psyke, som gjorde stort indtryk på forsamlingerne. I stedet for at give formaninger, talte Simon til vores iboende, hengemte længsel efter at blive (gen-)forenet med naturen. Det var ret genialt, meget gribende og i sandhed motiverende for at tænke og leve mere bæredygtigt.

Carl Aage Jensen
Bestyrelsesformand i C.C. JENSEN A/S

DGI

Simon Høegmark har været med til at udvikle og beskrive DGI’s Hold Hjernen Frisk Naturtræningsprogram for Seniorer og uddanner nu DGI’s naturtræningsinstruktører hertil.

Med hans store faglige viden om koblingen mellem natur og mental sundhed, begejstrer og motiver han de kommende instruktører med sine faglige oplæg, der trækker på dele af hans forskning, kombineret med praktiske øvelser tilsat en god del humor.  

Henrik Jacobsen

Projektleder, Hold Hjernen Frisk, DGI Lab

Varde kommune

I forbindelse med min uddannelse hos ViNatur åbnede Simon mine øjne for en ny dimension i naturformidlingen – i form af den narrative metode (eller hvad den præcis hedder). Simon inrtoducerede os til både eventyrlige, naturlige og egne personlige fortællinger, som er en berigelse og en udvidelse af vores naturformidlingsform. Vi har indført fortælling som en ny faglig praksis, der supplerer vores ”normale” faktuelle naturformidling og har været lige til at implementere i vores hverdag.

Og måden simon formidler historierne på, med engagement og personlig indlevelse plus evnen til fortælling matcher rigtig godt vores naturformidler verden, hvor vi forsøger at give vores besøgende en personlig og engageret oplevelse.

Sidst men ikke mindst har det været berigende at opleve simons evne til at gøre historien levende, få følelser i spil og skabe billeder, hvilket alt sammen bidrager til at historien ”lagres” og altid vil være der i hukommelsen.

Alt i alt er Simon en stor inspirationskilde til at bruge naturen og sætte nye perspektiver på samspillet mellem natur og fortælling. Tak for det.

Lasse Frøkjær Madsen

Teamleder

 

Foredrag på HK Chefkonference

På vores chefkonference på Hotel Christiansminde havde vi fornøjelsen af Simon Høegmark. Han inspirerede os til at tænke naturens muligheder ind i ledelse, strategi og personalepleje.

Der var stor begejstring for Simon Høegmark, og det var blandt andet fordi han gik meget op i naturens sammenhæng med / indflydelse på vores psyke.

Mette Langenge

Chefkonsulent HK Kommunal

Foredrag på Hotel Christiansminde af Simon Høegmark fortalt med passion og humor.

Simon holdt et Super foredrag, hvor han begejstrede publikum med sin store viden og humoristiske facon, som kan anbefales til strategimøde, oplæg til personlig udviklingsdage og til at tænke innovativt og kreativt i en virksomhed. m.m.

Holger Brodersen 

Direktør

Stressramt kursusdeltager

Kombinationen mellem at få at få masse viden om naturen, hvad man kan spise osv. Og det med at meditere er en helt ny verden for mig. Simon er rigtig god til at gøre det let at komme i gang. Og det han forklarede os med hvad  der sket i hjernen og kroppen var spændende.

Kim Andersen, IT konsulent

Stressramt kursusdeltager

Metoderne til at skærpe opmærksomheden på detaljen og det smukke i naturen, har været en virkeligt været godt for mig og jeg kan bruge det når jeg er mig selv og når angsten komme.

Poul Jørgsen, lærer

Erhvervserfaring

Kort

2015 - nu

Kursesleder i naturen for stressramtemænd. 8 ugers kursus for Svenborg kommune.

2014 - nu

Pædagogisk og didaktisk leder af Naturama and Fjord&bælt
Naturama og Fjord&bælt
November 2012 – nu

Fjer og knogler på TV2 Fyn
TV2Fyn
November 2012 – 2014

Ansvarlig underviser på kandidat kurset udstilling og formidlingteknikker ved naturvidenskabeligfalkutet
University of Southern Denmark
Januar 2012 – 2016

Foredragsholder
Simon Høegmark
2006 – Nu

Formidlingschef
Naturama
Januar 2009 – December 2012

Projektleder
Naturama
Januar 2007 – December 2009

Lærer
Øster skole i Svendborg
August 2002 – Januar 2007

Naturvejleder
Svendborg Naturskole
Januar 1998 – August 2002

 

Udannelse

2016

2016 på begynde jeg et pilotprojekt til Ph.D studie ved psykologisk institut Syddansk universitet: Natur, krop og psyke

2016

Kandidat ved instituttet for idræt og sundhed: Syddansk universitet (opkvalifisering)

2014

Mindfulness kursus: Ved vækstceteret 

2014

Syddansk Universitet / University of Southern DenmarkMaster's degree, professional masters in science education, Master

2010 – 2012

Skov & Landskab og Friluftsrådet
Naturvejlederuddannelsen hold 21, Naturvejledning, Ranger
2008 – 2010
Naturranger

Svendborg kommune
Projektlederuddannelsen, Projektleder
2008 – 2009
Projektledelse

University College Lillebælt
Læreruddannelsen, Læreruddannelsen, Professions bachelor i biologi
1998 – 2002
Bachelor i Æstetisk biologi